A kunsági sós perec elkészítése Bernáth József varázslatos konyhájában egy igazi kulináris élmény. A folyamat nem csupán a sütésről szól, hanem a hagyományok és az ízek harmonikus találkozásáról is. Először is, a friss alapanyagok beszerzése elengedhete
"Édes ízek rajongója vagyok. Ráadásul nemcsak élvezem a sütemények ízét, hanem szívesen készítem is őket" - vallja Bernáth József, aki legfrissebb szakácskönyvében, a BOOOK Kiadó gondozásában, a '80-as és '90-es évek legnépszerűbb desszertjeinek receptjeit osztja meg.
Előző kötetében az édesanyja által kedvelt, évtizedekkel ezelőtt készült recepteket osztotta meg a nagyközönséggel. Most viszont olyan különleges ínycsiklandó ételeket gyűjtött össze, melyekért gyermekként rajongott, de valamilyen oknál fogva mégsem váltak a családi hagyomány szerves részévé.