Mit készítsek ma? Tegyük színesebbé az étkezést mángolddal!

Friss, vibráló színekben pompázó és illatos – ez a tavaszi varázslatot megidéző zöldségleves. Ez a fogás nem csupán ízletes, hanem vitaminokkal teli is, ráadásul a levestészta gazdagítja és laktatóvá varázsolja.
A mángold 6-8 levelét megmossuk, a szárát 1 centis darabokra vágjuk, a leveleit hosszában felcsíkozzuk. 2 szál sárgarépát felkarikázunk, 1 zellert és 1 fehérrépát apró kockára vágunk, ½ póréhagymát felszeletelünk. Egy lábasban vajat olvasztunk, majd megfuttatjuk rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük zöldséges alaplével (vagy vízzel + leveskockával), sózzuk, borsozzuk, és kis lángon főzni kezdjük. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a levestésztát, és együtt készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel.