Fedezd fel az olasz-magyar ízek varázslatos találkozását a Mester utcában: Ristorante Impasto. Itt a hagyományos olasz konyha különlegességei találkoznak a magyar gasztronómia ízvilágával, egyedi és emlékezetes élményt kínálva minden látogató számára.

A Mester utca már a kétezertízes évek első felében felkerült a gasztro-túrázók térképére, hála az egyik első minőségi hamburgerezők egyikének, a Black Cab Burgernek, mely ma is működik, honlapja "Nice to Meat You" köszöntéssel üdvözli a szörfölőt.

De olvashattunk ekkortájt a "Dining Guide Top 100 gasztrokaland" című kiadványának hasábjain a nagypari multisörök világán túlmutató sörlelőhelyek névsorában egy azóta bezárt Mester utca helyről is, ha emlékezetem nem csal, "Beer, beer" volt a neve, a Mester Bike and Coffee szerepelt a csúcskávézók listáján már akkor, midőn nem működött több tucat e műfajbeli egységekből Budapesten.

Tavaly itt nyitott az És Margarita (rovatbeli beszámoló itt), s ha nem tévedek, tavalyi nyitás a Pacsi kulturális központ is, ahol baráti áron kaphatunk élvezhető pizzát, s mellé a Tiltott Csíki Sörmanufaktúra főzeteit kortyolhatjuk.

Ezzel véglegessé vált, hogy itt maradunk. Kiderült, hogy ő a tulajdonos párja, aki jelenleg beugróként tevékenykedik a vendégtérben. A legnagyobb meglepetés akkor ért, amikor Farkas Mózes köszöntött rám; már hosszú évek óta figyelemmel kísérjük egymás tevékenységét a Facebookon.

Ő az a séf, akit nem kell bemutatni a gasztronómia rajongóinak, hiszen 2015-ben lenyűgöző teljesítményt nyújtott a rendkívül népszerű "Konyhafőnök" című műsorban. Az ő adatlapja ma is könnyedén fellelhető az interneten, ahol felfedezhetjük, hogy az indulásakor kedvenc szakácsai között szerepelt Paul Bocuse, Erik Schröter, Széll Tamás és Szúló Szabina. Egy interjú során elárulta, hogy a nagy nevek mellett Sárközy Ákos is inspirálta őt, ami nyilván a műsornak is köszönhető.

Beszélgetésünk során találkoztunk Barile Renátóval, a tulajdonossal, aki megosztotta velünk történetét. Elmondta, hogy pályafutását fagylaltkészítéssel kezdte az "I Love Gelato"-ban, amelyről már számos portál írt. Ezt követően a pizza irányába is elindultak, és amikor 2023 nyarán lehetőség adódott a jelenlegi helyszín bérlésére, úgy döntöttek, hogy megvalósítják régi álmukat: egy étterem nyitását.

Az Impasto beltere megnyerő, a falakon pubszerű elrendezésben kisméretű, berámázott fekete-fehér fotókon olasz életképek és világsztárok. Kellemes, jól megválasztott háttérzene szól. A borok is szerepet kaptak a dekorációban. A bejárattól balra a pulton elhelyezett hűtőben a Hisztéria cukrászda igényes süteményei sorakoznak.

Az olasz klasszikus ételek, mint az arancini, bruschetta, pizzák és házi tészták mellett, a menüben néhány magyar és nemzetközi főfogás is helyet kap, mindezt egy kis olaszos csavarral fűszerezve. Képzelj el például egy ropogós sertéscsászárt, amelyet parmezános burgonyapürével és ízletes véres hurkával tálalnak. Vagy éppen egy rosé kacsamellet, édesburgonyapürével, tökmagos túrógombóccal, chilis padlizsánnal és gazdag pecsenyemártással. Ez az olasz-magyar fúzió igazi kulináris élmény, amely minden falatban meglepetéseket tartogat!

Tízféle jól összeválogatott olasz és magyar bort kínálnak, utóbbiakat olyan minőségorientált kisebb pincészetektől, mint a győrújbaráti Babarczi, a Kislaki Bormanufaktúra, vagy a szerencsi Árpád-hegy pince. Valamennyi bor kapható decire is.

A sörműfajt a Peroni képviseli, ebből az alapjáratú kapható csapon és palackban. Emellett palackos kiszerelésben választhatjuk a Capri-t és a nullás variánst is. A töményitalok között a Fenegyerek pálinkák és a megszokott import termékek mellett találunk néhány érdekes olasz likőrt is.

Főételként a Kárpáti fogast választottuk, amely tigrisrákkal, kapros vajmártással, házi gnocchival és ínycsiklandó ördögszekérgombával van tálalva.

Az étkezésünket egy különleges sajttorta koronázta meg, amely a baszk hagyományokat idézte. A séf mesteri módon tette még izgalmasabbá ezt az édességet, különféle kiegészítőkkel, amelyek nemcsak a látványát emelték, hanem az ízélményét is gazdagították.

Az Impasto egy igazán felejthetetlen élményt nyújtott. Olyan varázslatos atmoszféra lengi körül, hogy az ember szinte azonnal azon tűnődik, mikor viheti el a családját is, hogy együtt élvezhessék ezt a csodálatos zsánert. A jóbarátommal való felfedezés során minden pillanatot megéltünk, és a hely varázsa arra késztetett, hogy másokkal is megosszam ezt az élményt.

Related posts